Σκοπός του ιστολογίου

  Η σελίδα "ΠΟΛΥΘΥΡΟΝ" δημιουργήθηκε για να ενημερώσει και να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται για τη δυνατότητα να παρέχει στο παιδί...

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Σκοπός του ιστολογίου

  Η σελίδα "ΠΟΛΥΘΥΡΟΝ" δημιουργήθηκε για να ενημερώσει και να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται για τη δυνατότητα να παρέχει στο παιδί/στα παιδιά του , και γενικά στους Έλληνες μαθητές, την παιδεία που:


  1. Συνάδει με τις πεποιθήσεις των γονέων (αναφαίρετο, νομικά κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα των γονέων)
  2. Προάγει τη μάθηση του μαθητή, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μάθει αυτό που είναι έτοιμος να μάθει και με τον τρόπο που για τον ίδιο είναι αποτελεσματικότερος.
  3. Θα τον βοηθήσει να γίνει χρήσιμο μέλος στην κοινωνία την οποία θα αποτελέσει μαζί με τους άλλους ανθρώπους.
  Έχει γίνει λόγος τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα για το αίτημα πολλών γονέων να μπορούν να διδάξουν αυτοί τα παιδιά τους ή να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποιο σχολείο το οποίο να παρέχει εναλλακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. 

  Προτείνουμε μία θύρα , η οποία δύναται να επιτρέψει την είσοδο σε αμέτρητες διαφορετικές οδούς, ανεξάρτητα από το τι ακριβώς επιθυμεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να εφαρμοστεί στα δικά του παιδιά (διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών, διαφορετικά εκπαιδευτικά υλικά, όπως βιβλιά κλπ), περιβάλλον μάθησης, διαφορετική σχέση του δασκάλου με τον μαθητή, ιδεολογικές και θρησκευτικές αντιλήψεις).

  Πρόκειται για ένα Ιδιωτικό σχολείο στην Αμερική, στην πολιτεία του Michigan, με την επωνυμία "Clonlara School"αναγνωρισμένο από τους οργανισμούς:
  • Accreditation International (Ai) 
  • Middles States Association of Colleges and School (MSA-CESS)
  • National Council for Private School Accreditation (NCPSA).
Το σχολείο αυτό λειτουργεί από το 1967 και προσφέρει τις υπηρεσίες του για μαθητές ηλικίας νηπιαγωγείου έως και την αποφοίτησή τους από το Clonlara High School σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Ο απόφοιτος του σχολείου, εφόσον πληρεί ορισμένες προϋποθέσεις παίρνει "high school diploma"(όπως το απολυτήριο λυκείου που λαμβάνουν οι απόφοιτοι λυκείου στην Ελλάδα).

Οι μαθητές του Clonlara χωρίς προβλήματα μετεγγράφονται εφ' όσον το επιθυμούν σε οποιδήποτε σχολείο στο εξωτερικό (σε οποιαδήποτε βαθμίδα), αλλά και στην Ελλάδα. Και αυτό διότι το σχολείο παρέχει τα έγγραφα που απαιτούνται για την μετεγγραφή σε οποιοδήποτε σχολείο (πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάμιας ). Τα έγγραφα αυτά (με την επίσημη σφραγίδα του σχολείου) αποστέλλονται στον μαθητή ή και κατευθείαν στο σχολείο το οποίο πρόκειται να φοιτήσει ο μαθητής.

 Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να γραφτεί στο Clonlara School οποτεδήποτε μέσα στη σχολική χρονιά, ή πριν ακόμη αυτή αρχίσει.

Οι απόφοιτοι του Clonlara έχουν γίνει δεκτοί σε πάρα πολλά πανεπιστήμια σε ολόκληρη την γη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου